Hitler'in Yeğeni Amerikan Saflarındaydı


William Hitler, Hitler’in kardeşi Alois ve onun İrlandalı eşinden 1911 yılında Liverpool’da dünyaya gelmişti. William’ın babası ve Hitler’in erkek kardeşi olan Alois, bir yıl sonra ailesini bir kumar turuna katılmak için terk etmişti. Ardından araya birinci dünya savaşı girdi ve Alois’in ailesiyle bağları tümüyle koptu.

William’ın babası Alois’i ikinci kez görüşü 1929’da o 18 yaşındayken gerçekleşti. Almanya’ya dönüp burada Hedwig isimli başka bir kadınla evlilik yapan Alois, eski eşi ve William’ın annesi Bridget’e mektuplarla yalvararak William’ı göndermesini istemiş ve o da kabul etmişti. Bu arada, Alois’in ikinci evliliğinden de bir Heinz isimli bir oğlu olmuştu ve Heinz, William’ın aksine Nazi ordusunda yer almış ve 1942 yılında esir alınıp öldürülmüştü.

1933 yılına gelindiğinde Adolf Hitler Almanya’da iktidara gelmiş ve gücünü arttırmıştı. William bu güçten faydalanmak için Almanya’ya geri döndü ve amcası Hitler’in yardımlarıyla önce bir bankada ardından Opel fabrikasında iş buldu. Ancak William daha fazlası için kararlıydı ve Hitler’i aile sırlarını gazetelere satmakla tehdit etti. 1938 yılında Hitler, yeğenine eğer daha yüksek görevler bekliyorsa İngiliz vatandaşlığından vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Almanya’dan ayrılmak isteyen William amcasını tekrar tehdit etti. William’ın gazetelere söylemekle tehdit ettiği bilgi, Hitler’in dedesinin Yahudi bir tüccar olduğuydu.

William bir biçimde Nazi Almanyası’ndan kaçmayı başardı ve Londra’ya yerleşti. Burada Look dergisi için “Neden Amcamdan Nefret Ediyorum” başlıklı bir makale yazdı, ancak sonra muhtemelen İngiliz ajanı olarak Almanya’ya geri döndü. Burada bir yıl kadar daha kalan William bir İngiliz ajanının yardımıyla önce İngiltere’ye, oradan da bir yazarın davetiyle Amerika’ya gitti. Burada bizzat ABD Başkanı Roosevelt’e ABD ordusuna katılmak istediğini belirtti ve kabul edildi. Yani, Adolf Hitler’in yeğeni ona karşı ikinci dünya savaşında savaşmıştı!

William 1947 yılına kadar ABD ordusunda tıbbi konularda çalıştı ve İkinci Dünya Savaşı sırasında yaralandı. ABD ordusundan emekli olduktan sonra soyadını Stuart-Houston olarak değiştiren William aynı zamanda çeşitli laboratuarlar açarak hayatını devam ettirdi, hatta evlendi. William’ın babası Alois ise savaş sonrasında İngilizler tarafından tutuklanmış ancak bir suçu olmadığı için serbest bırakılmıştı. Alois savaştan sonra sağ görüşlü bir partiye katıldı ve hayatını Hitler ile ilgili fotoğrafları imzalayıp turistlere satarak kazandı.

Etiketler: , ,